Dezmidificatoare casnice de aer



Dezumidificatoare casnice de aer - vezi preturi aici


Acolo unde exista un nivel ridicat de umiditate (adica peste 50%) adesea apare mucegaiul. Acesta este inestetic, dar mai ales extrem de daunator pentru sanatate. Duce la aparitia alergiilor, atacurilor de astm si a altor boli de plamani. Nu in ultimul rand umiditatea excesiva afecteaza elementele de structura ale constructiilor (de exemplu: ganditi-va la decojirea peretilor).

Nu este simplu sa tii sub control umiditatea din incapere. De aceea exista numeroase aparate (dezumidificator de aer) astfel construite pentru a putea gestiona cat mai bine aceasta problema cu care se confrunta aproape oricine. Umiditatea relativa dintr-o locuinta ar trebui sa se situeze intre 40 si 50%. Daca nu stiti inca ce grad de umiditate exista la dumneavoastra in casa folositi un higrometru pentru a afla exact care sunt cifrele.Pentru imbunatatirea calitatii aerului si combaterea tuturor problemelor legate de umiditatea interioara, achizitionati un dezumidificator de aer. Acesta vine cu un dispozitiv special de colectare a apei, iar unele modele se pot chiar conecta la reteaua de scurgere pentru eliminarea directa a apei. Sa amplasati un dezumidificator de aer in locuinta dumneavoastra este un pas important pentru o stare de sanatate mai buna, un aer de o calitate superioara si un confort sporit.







Dezumidificatorul este destinat extragerii umidității în exces din aer și din elementele construcției. Dezumidificatoarele sunt aparate care, in termeni simpli, scot apa din aerul dintr-o incapere si scad umiditatea. În funcție de umiditatea existentă și de sursa umidității, se va alege un dezumidifcator potrivit. Efectele folosirii unui dezumidificator ieftin in casa sau la birou sunt mult mai mari decat te-ai putea astepta. Oricine il foloseste macar o data realizeaza cat de util poate fi. Vezi aici cele mai bune preturi la dezumitificatoare

Cum alegi cel mai bun dezumidificator de încăpere?

Umiditatea excesivă în apartament, aduce o mulțime de disconfort sub formă de ferestre pline de apă sau condens, haine umede, cărți deteriorate și mobilier afectat. Dacă neplăcerea  ar putea fi măsurată, atunci ai afla că umiditatea ridicată duce la un miros neplăcut și la mucegai, care reprezintă un pericol pentru sănătatea ta și a familiei tale, în special pentru copii. Aceste manifestări nu pot fi ignorate în nici un fel și pentru a reglementa microclimatul la un nivel optim, este necesar să cumperi un dezumidificator de aer.

Cum alegi cel mai bun dezumidificator?

La alegerea unui dispozitiv pentru uscarea umezelii din casa ta, trebuie să iei în serios și să acorzi atenție anumitor caracteristici: puterea aparatului, performanța acestuia și schimbul de aer. În plus, trebuie să acorzi atenție și nivelului de zgomot emis, prețul și dimensiunile sale.
Mai întâi de toate, să vorbim despre performanța acestui dispozitiv. Atenția trebuie să fie îndreptată spre parametrii aparatului, deoarece aceștia arată cât de mult este capabil să elimine umezeala din aer. Se acceptă măsurarea în litri pe zi sau litri pe oră. Cu toate acestea, trebuie să știi cât de multă umiditate este eliminată din camera cu probleme. Specialiștii au sugerat calcularea valorii aproximative după cum urmează: aria de dezumidificare planificată este înmulțită cu un factor de 0,7. Ca rezultat, obții o valoare care îți va permite să stabilești nivelul de performanță al dispozitivului.
Următoarea caracteristică importantă a dispozitivului ales, este schimbul de aer. Este necesar să se știe că pentru o îndepărtare optimă a umezelii, este necesar ca dezumidificatorul să lase aerul să treacă 3-4 ori pe oră. De exemplu, pentru o cameră cu o suprafață de 50 mp care trebuie drenată, trebuie ales un dispozitiv cu un schimb de aer de aproximativ 150-200 mc / h.

La ce folosește un dezumidificator?

Cel mai elementar simptom este senzația constantă de răcire și frig. Chiar dacă temperatura în termometru arată că în apartament ar trebui să fie cald și totuși este rece, atunci probabil că problema este umiditatea. Desigur, te poți îmbrăca cu un pulover care să-ți țină de cald, dar cum rămâne cu patul, care este umed și în același timp prea rece?
Iar asta nu e tot! Cel mai insidios lucru, este umiditatea ridicată, care perturbă metabolismul natural al unei persoane, forțând organele să lucreze la parametri maximi. Organismul normal ar trebui să primească pe zi 2-3 litri de umiditate în interior și să deducă aproximativ 1 litru. Dar, dacă o persoană este în mod constant într-o cameră cu umiditate excesivă, atunci absoarbe involuntar mult mai multă umiditate, iar eliminarea lichidelor dintr-un astfel de organism pur și simplu nu se poate face. Prin urmare, rămășițele umidității se depun în țesuturi, ceea ce complică activitatea sistemului cardiac, excretor și circulator! De aici, și riscul crescut de atacuri de cord, boli de rinichi, ficat și alte afecțiuni care reduc viața.
Alimentele care sunt într-un mediu normal pot rămâne timp de două sau trei zile fără să fie afectate. În condiții umede, literalmente, în timp de câteva ore, pe pâine, spre exemplu, se va forma o pojghiță de culoare verde care nu poate fi consumată, pâinea fiind pătrunsă de spori, care sunt pur și simplu invizibile cu ochiul liber. Și dacă tai pelicula verde de pe suprafața acesteia, nu se va schimba nimic, deoarece pâinea va continua să fie afectată în interior.
Un mediu umed poate distruge mobilierul, picturile, podeaua din lemn … Dar, în comparație cu daunele cauzate sănătății în fiecare secundă, aceste pierderi materiale sunt foarte mici. De aceea, pentru a elimina aceste neajunsuri, ai nevoie de un dezumidificator de aer.

Consecințele umezelii

Este deosebit de important să se mențină umiditatea scăzută în încăpere, în special pentru persoanele care suferă de alergii și pentru astmatici. Dacă se depășește umiditatea relativă de 50-60%, aceasta activează în mod semnificativ creșterea mucegaiului, creșterea alergenilor, deteriorarea în mod repetat a mobilierului, a obiectelor de artă etc.

Cum funcționează dezumidificatorul și principiul său de funcționare



Principiul de funcționare al unui dezumidificator este foarte simplu. Aparatul captează aerul umed a cărui temperatură este mai mică decât în ​​încăpere. Apoi, apa în stare gazoasă se transformă în condens și se scurge în rezervor, iar aerul se întoarce înapoi în cameră, trecând prin radiatorul de încălzire. Drept urmare, camera va fi de asemenea încălzită, ceea ce este necesar, deoarece o cameră umedă este întotdeauna mai rece decât o cameră cu un echilibru normal de atmosferă.

Dezumidificatorul cu condensare



Uscătoarele de aer cu condensare sunt cele mai frecvente. Ca fluid de lucru, folosesc un agent frigorific. Acestea sunt ieftine în producție, ușor de operat și destul de eficiente în majoritatea sarcinilor de uz casnic și în unele activități comerciale. Principala caracteristică a uscătorului de aer cu condensare,  este faptul că funcționează eficient în intervalul de temperaturi relativ ridicate, peste 20 de grade C și umiditate mai mare de 60% RH. La temperaturi scăzute și / sau umiditate, dezumidificatoarele de acest tip nu pot fi utilizate, deoarece eficiența funcționării lor este foarte redusă.
Uscătorul de aer cu condensare, de fapt, este o unitate de climatizare, în care sunt combinate caracteristicile evaporatorului cu cele ale condensatorului. Aerul trece mai întâi prin vaporizator, unde este răcit la temperatura punctului de condensare, apoi, aerul uscat trece prin condensator, unde se încălzește. La înnapoiere, ajunge un aer uscat și ușor încălzit. Condensul format pe suprafața vaporizatorului curge în colectorul de condens și apoi în sistemul de drenaj sau într-o tavă specială.


Dezumidificatorul  prin absorbţie

Lucrarea de dezumidificare a aerului cu absorbție este oarecum diferită. Acest tip de echipament produce dezumidificarea masei de aer, datorită absorbantului de vapori de apă, denumit adsorbant. Dezumidificatoarele absorbante sunt utilizate pentru lucrări la temperaturi scăzute ale aerului și pentru uscarea profundă a încăperilor. Acestea funcționează eficient la o temperatură a aerului de -20 ° C până la + 30 ° C și o umiditate relativă de 2% până la 100%. Marele avantaj al acestui tip de uscător de aer este posibilitatea de dezumidificare fără răcire și dezumidificarea aerului la o temperatură sub 0 ° C.

Cele mai importante specificații:



Performanța. Toate dispozitivele elimină o cantitate diferită de umiditate pe zi. Această capacitate este măsurată în mod standard în litri de condens. Cât de mult poate un anumit model să îndepărteze umezeala din aer într-o anumită perioadă de timp, se poate afla doar alegând un dispozitiv suficient de puternic, care va fi capabil să reducă rapid umiditatea, menținându-se la standarde optime. Dacă dezumidificatorul nu dispune de suficientă energie,  va funcționa fără oprire, ducând la supraîncălzirea acestuia și în consecință vei plăti mai mult pentru energia electrică. Cel mai bun dispozitiv va reduce rapid umiditatea, și datorită higrostatului încorporat se va opri când umiditatea va ajunge la un nivel optim, reluându-și funcțiile imediat ce aceasta a crescut.
Schimbul de aer. Asigură-te că ai luat în considerare suprafața spațiului din care trebuie eliminată umiditatea.  Compară-l cu volumul de aer al dispozitivului; acesta trebuie să fie de patru ori mai mare decât suprafața unei camere.
Nivelul de zgomot. Dacă unitatea va emite zgomot în mod constant, atunci va trebui să renunți la  confort. Nivelul de zgomot al dispozitivului trebuie să fie de 40-50 dB.
Consumul de energie electrică. Desigur, totul depinde de puterea aparatului. Însă, poți alege un model cu consum mic de energie electrică, fără ca acest lucru să afecteze puterea dispozitivului.
Volumul rezervorului. Acesta este important numai pentru zonele cu o umiditate foarte ridicată.
Higrostatul încorporat. Această componentă a dezumidificatorului are funcția de a măsura în permanență umiditatea din încăpere, oprind și pornind aparatul în funcție de nivelul de umiditate optim.
Filtrul. Această componentă a dezumidificatorului este de mai multe feluri, și anume carbon, ionizator, HEPA, lavabil, standard etc., având rolul de a opri bacteriile rezultate de la umezeală dar și părul de animale, praful etc.
Autoresetarea. Această funcție este necesară pentru situațiile în care există o pană de curent, unitatea începând să funcționeze în acest caz în mod autonom.
Designul dezumidificatorului. Această caracteristică joacă un rol important, doar atunci când este necesar să alegi o anumită dimensiune sau să încadrezi dispozitivul într-un anumit interior.


Cele mai importante criterii pentru alegerea unui dezumidificator 
  • Nivelul de zgomot . Unul dintre cei mai importanți indicatori, este nivelul de zgomot, deoarece echipamentele cu un nivel de zgomot de peste 45 dB nu numai că împiedică somnul, dar este și foarte deranjant.
  • Putere . Aici totul este simplu – cu cât oferă mai multă performanță, cu atât mai mult crește consum de energie. Cu toate acestea, unii producători s-au gândit la portofelele noastre și folosesc diverse soluții inovatoare pentru a reduce consumul de energie.
  • Greutate și dimensiuni. Aparatele de dezumidificare sunt diferite: de podele, staționare și montate pe perete. Cu cât au mai multă putere,  cu atât dimensiunile sale sunt mai perceptibile. Aici trebuie să determini singuri unde și cum dorești să plasezi dispozitivul. În general, sistemele climatice staționare sunt situate în centrul camerei, deci nu trebuie ales un astfel de echipament dacă ai o cameră de mici dimensiuni.
  • Prețul. Depinde numai de tine dacă vrei să plătești în plus pentru funcții suplimentare. Printre altele, uscătoarele de aer pot fi echipate suplimentar cu un timer, senzor de umiditate, higrostat încorporat, sistem de control digital și chiar ventilatoare.


Cum se foloseşte un dezumidificator?

Uneori, dezumidificatoarele pentru uz casnic sunt fabricate cu funcții suplimentare: de purificare a aerului, dezodorizare, lumină ultravioletă antibacteriană. Însă prețul, este întotdeauna mai ridicat pentru o astfel de tehnică. Mobile, compacte și de multe ori pe roți, acestea pot fi ușor transportate dintr-o cameră în alta. Dezumidificatoarele staționare sunt instalate într-un anumit loc și au o productivitate mai mare. Acestea sunt instalate în fabrici industriale, muzee, spitale și alte unități, unde este necesar să se mențină un nivel constant de umiditate.

Daca consideri ca ai nevoie de un dezumidificator , atunci poti cauta unul pe alecoair.ro


Cuvinte cheie :
#Dezumidificator #Anti-Mucegai #DiY #Cum scap de mucegai #Cea mai buna metoda anti-mucegai #Cea mai eficienta metoda anti-mucegai #Mucegai #Umiditate relativa #Umiditatea in incaperi 

Comments

Popular posts from this blog

DL House / DP+HS Architects

One Forrest Road Sandton